Averagely, I made $0.72 every time peoples visit my page. Interested to Know how I did it? Here..

PENTING: Sila Buat Confirmation Emel

Untuk subscribe, masukkan emel kat bawah ni. Tapi lepas tu jangan lupa buat confirmation emel tu dgn cara klik link confirmation kt emel yg dihantar dari sini. Baru boleh terima update. Bagi yang belum, hope confirmkan ok. Thanks. P/S: Masih Ramai Lagi yg belum klik emel pengesahan yang dihantarkan ke emel. Mohon segera berbuat demikian. Salam Reformasi!

Jom Tukar Link

Videoreformasi.blogspot.com sekarang membuka kepada sesiapa sahaja untuk bertukar link. Emelkan alamat blog anda ke VideoReformasi{at} yahoo.com. Sbg sokongan kepada blog ni, mohon ditambahkan link ke blog ini dari blog anda. Terima kasih banyak dan salam reformasi!

Jangan Tertinggal Walau 1 Video. Masukkan Emel anda di Bawah untuk Update Video Baru

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Putrajaya Semakin Hampir...
Custom Search

Malaysiakini//


Rafidah dan Shahrizat


Malaysiakini // VideoReformasi.blogspot.com

Nampaknya Rafidah tak undur diri. Dia malah semakin suka dengan tindakan Shahrizat mencabarnya. Mari kita tengok siapa sebenarnya yang parah dalam krisis jawatan ketua dan timbalan ketua Wanita UMNO ni. Satu lagi watak lain yg terlibat ialah Kamilia. Watak baru yg nampaknya berpotensi dan bakal menjadi ketua satu hari nanti. Lebih berpotensi dan berani dari Shahrizat.

Pelan asal, Shahrizat jangan lawan Rafidah. Rafidah menang tanpa bertanding pada pemilihan dan pada Jun Rafidah undur diri. Kemudian sepatutnya Shahrizat akan ambil alih sebagai pemangku.

Jika pelan ini diikuti, bermakna Shahrizat Jalil ada 100% kebarangkalian untuk memegang pemangku jawatan ketua wanita untuk beberapa tahun selepas ini. Juga sebagai ketua Wanita Umno pada bebeapa penggal lagi selepas itu. Rafidah pula ada 0% kebarangkalian kerana dia sudah berjanji untuk menyerahkan jawatan pada Jun.

Jadi mengikut pelan ini, Shahrizat ada 100%, Rafidah pula ada 0%. Shahrizat menang. Itu tidak mengambil kira cerita pasal 'ketua' dan cuma 'pemangku ketua' kerana kedua-duanya orang nombor 1 dalam pergerakan mereka.

Jika pelan itu diteruskan juga, Shahrizat terpaksa berdepan dengan Kamilia. Walaupun Kamilia nampak tegas dan berani, namun Shahrizat lebih lama di atas. Jadi dia ada orang yang lebih ramai di bawah. Tapi Kamilia tampil dengan imej yg jauh berbeza daripada Rafidah dan Shahrizat. Mungkin juga dia akan jadi pilihan kerana faktor itu.

Jadi mengikut pelan ini, jawatan timbalan Ketua wanita umno akan dipertandingkan dan kebarangkalian Shahrizat menang adalah 50% dan Kamilia ialah 50%. Bermakna masing-masing 1/2 kemungkinan untuk menang.

Sekarang, pelan itu telah dilanggar. Pelan itu telah dimusnahkan. Jadi peratusan kebarangkalian di atas tadi tidak boleh lagi dipakai. Mari kita tengok yang baru. Siapakah yang mendapat untung dan yang bakal parah.

Untuk jawatan Ketua Wanita Umno, Rafidah kata jika dia menang dia akan terus jadi ketua untuk 3 tahun lagi sebab pelan peralihan tidak lagi diguna pakai. Shahrizat pun kalau menang akan jadi ketua wanita untuk tempoh itu. Jadi sekaran, ada dua calon untuk satu jawatan. Mengikut matematiknya, dua orang ini sudah mempunyai 50% kebarangkalian menang dan kalah masing-masing iaitu 1/2 kebarangkalian menang dan kalah. Itu tidak lagi mengambil kira faktor-faktor luaran yang lain.

Perhatikan, daripada 0% kepada Rafidah jika menggunakan pelan bulan Jun tadi kini sudah menjadi 50%. Manakala Shahrizat pula sudah menjadi 50% berbanding 100% pada pelan bulan Jun tadi. Dalam kes ini, secara matematiknya siapa yg untung? Jawabnya Rafidah yang untung. Dia dah dapat 50% daripada yang sepatutnya milik Shahrizat tadi.

Untuk jawatan timbalan ketua wanita umno pula, mengikut pelan asal ada dua calon yang akan bertanding. Jadi masing-masing mempunyai 50% sahaja kebarangkalian menang. Sekarang apabila Shahrizat meninggalkan jawatan itu, tinggallah Kamilia seorang. Maka 50% pada Shahrizat tadi bergerak secara automatiknya kepada Kamilia menjadikan kebarangkalian Kamilia menang untuk jawatan timbalan Ketua Wanita Umno sebagai 100% iaitu kemungkinan menang adalah 1.00. Maksudnya, pasti menang dan sudah menang tanpa bertanding. Jawatan timbalan ketua wanita umno kini milik Kamilia.

Mari lihat secara overall apa yang berlaku pada sebelum dan selepas pelan peralihan bulan Jun dilanggar oleh Shahrizat.



Sebelum

Kebarangkalian untuk Jawatan ketua Wanita(selepas bulan Jun)

Rafidah- 0%
Shahrizat - 100% - (ataupun 1) - PASTI

Selepas

Kebarangkalian untuk Jawatan ketua Wanita(selepas bulan Jun)

Rafidah- 50% - (ataupun 1/2)
Shahrizat - 50% - (ataupun 1/2)



Sebelum

Kebarangkalian untuk Jawatan Timbalan ketua Wanita(selepas bulan Jun)

Shahrizat - 50% - (ataupun 1/2)
Kamilia - 50% - (ataupun 1/2)



Selepas

Kebarangkalian untuk Jawatan ketua Wanita(selepas bulan Jun)

Shahrizat - 0%
Kamilia- 100% - (ataupun 1) - PASTI

Pada pelan pertama, Shahrizat PASTI akan jadi ketua KALAU dia dapat kalahkan Kamilia untuk jawatan Timbalan Ketua. Kalau dia kalah, Kamilia yang akan jadi ketua.

Kamilia pula tetap tidak rugi apa-apa sebab dia pun akan dapat jadi timbalan juga walaupun kalah. Kalau menang apatah lagi.

Pada pelan kedua, Shahrizat PASTI akan jadi ketua KALAU dia dapat kalahkan Rafidah. Tapi kalau dia kalah, dia akan 'gone with the wind' sebab jawatan timbalan ketua sudah diisi oleh Kamilia. Jadi lepas ni Shahrizat akan panggil 'boss' pula kepada Kamilia. Kalau ni yang jadi, memang agak lucu.

Rafidah pula tidak rugi apa-apa. Malahan rafidah untung sebab Shahrizat telah beri beliau peluang untuk bertanding dan TERUS sebagai ketua KALAU menang. Selain itu dia jg akan puas hati sebab dapat singkirkan terus Shahrizat yang dia anggap sebagai tak mengotakan janji tu. Jadi takda rugi untuk Rafidah.

Mengikut pelan ni, Kamilia yang paling untung. Kini dia PASTI akan jadi timbalan ketua wanita umno.

Persoalannya, siapakah yang parah dalam situasi perebutan kuasa antara mereka bertiga ini?

Jawapannya, Shahrizat yang parah. Dia parah kalau ikut pelan pertama dan kalah kepada Kamilia. Tapi sebab takut nak lawan Kamilia, kini terpaksa pula lawan dengan Rafidah. Nampaknya, Shahrizat makin PARAH. Rafidah pula? Dia lebih kepada MARAH sebab Shahrizat berani menentang dia. Kamilia? Dia lebih kepada GEMBIRA sebab dia dah menang tanpa bertanding.


Nota: Tan Sri untuk Rafidah, Datuk Seri untuk Shahrizat & Datuk untuk Kamilia



http://VideoReformasi.blogspot.com
(Harap hidupkan link jika mahu salin di blog anda. Terima kasih)


Tajuk : Anda Mesti Dapatkan Produk Percuma Ini Sekarang...KLIK SINI untuk download


P/S: Ini adalah post iklan.

Team Aspirasi Cyber telah melancarkan satu affiliate program bermula pada 17 Nov 2008 iaitu semalam yg akan membayar anda RM1 per download. Ini adalah komisen per download tertinggi yg pernah dilancarkan di Malaysia.

Jika anda pembaca blog ini salah seorang yg berminat dengan program menjana pendapatan melalui internet, anda disarankan untuk segera ke laman web mereka. Apa yg anda akan dapat adalah 1) Produk-produk MRR secara Percuma dan kemudiannya anda akan dapat 2)Daftar sbg affiliate untuk menerima komisen RM1 per download.

Maklumat lanjut boleh didapati di sini.

Note: Terima kasih kerana bersama blog video reformasi. Update jarang dibuat kebelakangan ini kerana kami sdg sibuk dengan beberapa urusan lain. Tetapi blog ini akan kekal aktif. Terima kasih.

Update Video Baru Akan dihantarkan terus ke Emel anda. Masukkan Emel di bawah.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


 

Blogger Template | Created by Adam Every | Modified by Blogger-Whore