Averagely, I made $0.72 every time peoples visit my page. Interested to Know how I did it? Here..

PENTING: Sila Buat Confirmation Emel

Untuk subscribe, masukkan emel kat bawah ni. Tapi lepas tu jangan lupa buat confirmation emel tu dgn cara klik link confirmation kt emel yg dihantar dari sini. Baru boleh terima update. Bagi yang belum, hope confirmkan ok. Thanks. P/S: Masih Ramai Lagi yg belum klik emel pengesahan yang dihantarkan ke emel. Mohon segera berbuat demikian. Salam Reformasi!

Jom Tukar Link

Videoreformasi.blogspot.com sekarang membuka kepada sesiapa sahaja untuk bertukar link. Emelkan alamat blog anda ke VideoReformasi{at} yahoo.com. Sbg sokongan kepada blog ni, mohon ditambahkan link ke blog ini dari blog anda. Terima kasih banyak dan salam reformasi!

Jangan Tertinggal Walau 1 Video. Masukkan Emel anda di Bawah untuk Update Video Baru

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Putrajaya Semakin Hampir...
Custom Search


Thanks for watching...
Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Thanks for watching...
Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Bukan setakat rasa nak tergelak, tapi sampai terbatuk saya sebab tergelak baca artikel kat Malaysiakini tadi. Lawak sungguh. Mari kita tengok apa yang lawak sangat.

Yang lawaknya ialah bila Menteri Penerangan baru Datuk Ahmad Shabery Cheek cuba nak join main perang saraf juga. Hahaha. Nak main lawan siapa? Nak lawan Anwar Ibrahim. Hahaha. Lawak nyer...Bukan sebab apa saya rasa lawak, tapi cara dia counter 'perang' Dato Seri Anwar tu.

Semua kita tahu yang DSAI dah beberapa kali sebut pasal adanya ahli parlimen BN yang akan lompat parti. Dengan kata lainnya, akan menyeberang ke Pakatan Rakyat. Terbaru kenyataan DSAI di sabah semalam. DSAI kata, hanya tunggu masa yang sesuai. Sekarang ni MP-MP tu kira dalam fasa lakonan la.

Tapi yang lucunya bilamana si menteri penerangan ni cuba nak lawan hujah tu dengan berkata yang Anwar patutnya bimbang tentang kemungkinan MP PR melompat masuk ke BN. Hahahaha minta maaf. Saya tak boleh tahan gelak.

BN umpama bahtera yang besar dan mewah yang dah bocor sana sini dan baru-baru ni kebocoran tu semakin besar apabila dihempas badai kuat yang dikenali sebagai tsunami. Lubang dah besar sangat. Kapal dah nak tenggelam. Sekarang anak-anak kapal tu dan orang dekat kapal lain sedang menonton kapal tu tenggelam sedikit demi sedikit. Dalam tu penumpang-penumpang pula sedang bergaduh sesama sendiri nak tentukan ketua baru. Ketua apa lagi kalau dah bocor sana sini nak tenggelam? Kapal Pakatan Rakyat berlayar dekat sebelah je dengan kapal BN tu. Siapa-siapa nak selamat silalah turun dari kapal nak tenggelam tu mari naik kapal baru ni. Ramai dah yang sedar hakikat tu ambik keputusan berpindah ke kapal baru. Anak-anak kapal dah ramai yang tukar kapal.

Cuma sekarang ni, mereka yang berpangkat sahaja masih belum turun walaupun memang niat di hati nak tukar kapal demi sampai ke destinasi. Sampai masa yang sesuai, mereka akan tinggalkan kapal nak tenggelam tu dan pindah ke kapal baru yang megah berlayar ni. Ni lah perumpamaannya.

Jadi memang lucu yang teramat sangat bilamana Menteri Penerangan Datuk Ahmad Shabery Cheek kata ada MP PR yang akan turun dari kapal PR dan naik masuk ke kapal BN yang dah terang-terang nak tenggelam tu. Alasannya pula isu babi. Hahaha. Takpelah, orang baru nak belajar jadi pembangkang katakan. Mari sama-sama kita nantikan apa perkembangan terbaru dalam sebulan dua lagi. Sabar menanti.

http://videoreformasi.blogspot.com/

Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Mari kita bersama pertahankan Ketuanan Rakyat

Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Siapa yg ada baca Malaysiakini 21 April 2008, mungkin ada terbaca tajuk artikel ni, "Bukan pengecut, Najib jawab Dr M". Artikel tu terbit berdasarkan jawapan Najib kat wartawan yang tanya dia pasal komen Tun Mahathir kata dia penakut tu. Sebelum pergi depan lagi, kita quote sikit dari Malaysiakini....

"Timbalan perdana menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak hari ini menolak dakwaan Tun Dr Mahathir Mohamad kononnya beliau lemah, pengecut dan tidak layak menjadi perdana menteri.

"Ia bukan masalah 'Mr Yes Man' atau tak berani atau takut sebab saya berpegang kepada prinsip bahawa cara yang terbaik ialah penyerahan kuasa secara tersusun, cara yang terhormat.

najib abdullah 100408"Itu yang akan memberi makna dan menentukan kepentingan parti tidak terjejas," katanya kepada pemberita hari ini.

Najib mengulas kenyataan mantan perdana menteri itu bahawa beliau tidak seharusnya menjadi perdana menteri kerana tidak berani mendedahkan sebab sebenar kekalahan Barisan Nasional (BN) dalam pilihanraya lepas.

Dr Mahathir, yang sering menyalahkan perdana menteri, menganggap Najib "lemah dan pengecut" kerana enggan mendesak Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi mengambil tanggungjawab susulan kemerosotan BN baru-baru ini."

Untuk pengetahuan, sebelum ni dah beberapa kali dah kita dengar Dr Mahathir nyatakan sokongan terbuka kat najib ni. Sebelum dan selepas pilihanraya ni. Apatah lagi lepas BN kalah tu. Ramai oang tahu yang tujuan Dr Mahathir tu sebenarnya nak melaga-lagakan ataupun paling kurang menimbulkan rasa syak antara Paklah dan Najib.

Tun nak Paklah rasa tercabar dan dia juga nak Najib rasa yakin dan minta Paklah turun cepat-cepat. Tu lah tujuan Tun. Tapi Najib yang faham tu masih buat-buat tak faham. Bukan sekadar dia tak desak Paklah turun atau letak jawatan, tapi dia isytihar taat setia lagi. Ada sesiapa yang dengar kenyataan Tun yang dia dah ubah fikiran dan tak jadi nak sokong Najib lagi tu? Haa tu sebab dia dah kecewa dan naik geram dengan Najib. Dia anggap Najib ni penakut sebab dia dah sokong depan-depan pun Najib masih lagi tak berani nak gerak. Dia salah, dia ingat semua orang berani macam dia kot. Dia memang berani, timbalan dia pun dia berani buang. Sedangkan timbalan dia tu dapat support besar dari rakyat.

Sekarang sebab Najib terus jadi pak sokong paklah, Tun nampaknya hentam dia sekali. Kalau benda ni berterusan, nampaknya drama ni akan jadi makin menarik. Sebab sebelum ni seorang pelakon yang kurang aktif dah terpaksa mengaktifkan diri apatah lagi sekarang ni dia pula dah kena serang. Sebenarnya bukan 'serang', tapi lebih kepada cabar. Memang Tun ni hebat betul dalam berpolitik walaupun kejam.

Persoalannya lagi, kenapa Najib takut? Apa yang dia nak takut dan perlukah dia takut? Kan Sanusi Junid ada cakap, pokok dah nak tumbang dan kura-kura pun nak cuba panjat pokok sekarang ni.

Sebenarnya Najib pun bijak juga. Takut bukan sebarang takut. Tapi takut ni takut bijak. Sebab di sebalik 'takut' tu ada benda besar yang mungkin terpaksa ditutup. Ni yang saya rasa je la. Dan ramai lagi yang berpandangan begini. Kang dia 'berani' sangat kang, bergoyang pula satu Malaysia sampai ke Mongolia.

Kesimpulannya, Najib sebenarnya memang setia ke, bijak ataupun seperti kata Tun, penakut?

http://videoreformasi.blogspot.com/

Video Najib jawab wartawan yang disiarkan di tv3 boleh ditonton di bawah:



Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Assalammualaikum..dan..
Salam Sejahtera kepada semua pengunjung..

Saya ingin meminta jasa baik anda sekiranya anda mempunyai blog samada yang berkaitan dengan politik ataupun tidak untuk menambahkan link ke blog ini. Anda boleh menambahkan link tersebut samada di blogroll ataupun menggunakan reben reformasi seperti yang terdapat di penjuru kanan sebelah atas blog ni.

Caranya mudah sangat. 'Copy' code di bawah dan 'Paste' kat html blog anda di mana-mana di selagi masih di dalam tag 'body' dengan '/body'. Ni code nya:



Terima kasih dan salam reformasi semua!
Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Enjoy lagu ni. Lagu lama diberikan 'nafas' baru. hehe..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Dalam sibuk-sibuk Tun Mahathir mempersoalkan pasal agen negara asing dan agen yahudi kebelakangan ini, tak adil rasanya kalau suara tuduhan dari beliau sahaja yang kita dengar.
Tambahan lagi tuduhan itu cumalah satu cebisan sahaja daripada banyak lagi tuduhan-tuduhan lain terhadap Dato Seri Anwar Ibrahim.

Tuduhan yang sering diulang-ulang semenjak 10 tahun yang lepas. Tujuannya ialah untuk mencipta persepsi. Membentuk dan membiasakan minda rakyat Malaysia terutamanya yang tidak membaca dan mencari maklumat alternatif. Supaya mereka mempercayai bahawa Anwar Ibrahim adalah manusia yang paling bahaya, paling jahat dan paling tidak boleh dipercayai di Malaysia.

Walaupun sudah berkali-kali dinafikan, namun tuduhan-tuduhan tersebut terus diulang. Ada yang mencabar Anwar untuk menafikan tuduhan itu. Padahal sepatutnya yang menuduhlah yang kena membuktikan kebenaran tuduhan mereka. Tetapi, mereka tidak pernah dapat membuktikan tuduhan tersebut.

Terbaru, Khairy Jamaluddin disaman RM100 juta disebabkan perkara ini juga. Dan baru-baru ini juga, Tun Mahathir mengulang lagi kenyataan bahawa DS Anwar hanya layak menjadi PM Israel. Wah, benci sungguh dia dengan Israel yer. Ingat lagi dulu dalam ucapannya beliau pernah mengatakan bahawa orang-orang yahudi menggunakan orang lain sebagai proksi. Ucapan ni jadi kontroversi hangat waktu tu. Satu dunia tengok Malaysia dan nak dipulaukan. Tapi syukur jugalah sebab tak memberikan kesan kepada kita.

Dalam posting kali ni, saya nak ajak para pembaca menonton satu video yang mendedahkan sedikit bagaimana sebanarnya di sebalik 'benci' Tun Dr Mahathir kepada Israel dan Yahudi tu sebenarnya dia pernah banyak kali menggunakan yahudi sebagai orang tengah dan berurusan dengan mereka ketika berkuasa dulu. Nak tahu lebih lanjut? Tonton video ni.

Jadi tak payahlah nak jadi hero kononnya kuat menentang yahudi kalau sebenarnya dia dulu kaki guna khidmat yahudi juga. Bagus diam-diam je nanti makin bising, makin banyak pula yang terdedah.

Jangan berkokok kuat-kuat, tapi ekor penuh tahi.


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Ingat lagi peristiwa Nazri Aziz terpekik-pekik 'bodoh! bodoh!' kepada YB Lim Kit Siang dalam parlimen hari tu? Kalau tak ingat, saya letakkan video di sini. Apa yang saya nak kongsikan ialah suatu persoalan; Apa kaitan Nazri Aziz dengan perkataan 'bodoh'. Sebab, yang terbaru ialah kenyataan beliau yang sebut bahawa orang-orang yang mendesak PM letak jawatan sebagai 'bodoh'. Rasanya dialah menteri yang paling banyak guna perkataan ni. Tak rugi perkataan 'bodoh' ada dalam kamus melayu. Sekurang-kurangnya, ada juga menteri nak guna.


Averagely, I make $0.72 every time peoples visit my page.Interested to Know how I did it? Here..

Update Video Baru Akan dihantarkan terus ke Emel anda. Masukkan Emel di bawah.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


 

Blogger Template | Created by Adam Every | Modified by Blogger-Whore